Marketing simulation

Under et forløb på min uddanelse har vi arbejdet med simulation. Det har givet mig en stor viden om, hvordan det er at drive en forretning, og det har klædt mig godt på, så jeg er klar til at hjælp dig og din virksomhed.

Marketing simulation er et erfaringsbaseret læringsværktøj, der giver en dybdegående indsigt i driften af en virtuel virksomhed. Dette værktøj dækker aspekter som markedsanalyser, driftsstyring, produktudvikling og ESG (Environmental, Social, and Governance). Ved at anvende marketing simulationer kan vi omsætte teoretisk læring til praktiske scenarier, der afspejler virkelige forretningssituationer. Formålet med simulationen er, at skabe en så realistisk oplevelse som muligt, hvilket gør den til et værdifuldt værktøj for skoler og uddannelsesinstitutioner, der træner og uddanner fremtidens erhvervsfolk. Dette giver deltagerne en autentisk føling med, hvordan det er at arbejde i en virksomhed, så vi er klar til at komme ud og hjælpe dig i din virksomhed. CESIM. (U.å.). What is a Business Simulation?

Simulationen omfatter en række centrale elementer og beslutningsprocesser, herunder strategiske valg omkring markeder, kunder og konkurrenter. Vi træffer taktiske valg i forhold til parametermix og bæredygtighed, analyserer finansielle resultater og vurderer virksomhedens samlede situation. Endelig reflekteres der over det forgangne års præstationer og planlægges for fremtiden. Dette holistiske perspektiv hjælper med at udvikle en dybere forståelse for komplekse forretningsstrategier og operationelle beslutninger. CESIM. (U.å.). What is a business simulation?

Gennem forløbet har jeg opnået en række værdifulde kompetencer, som er direkte anvendelige i en virksomhedskontekst. Jeg har lært at håndtere mange forskellige aspekter, der skal overvejes, før man går ind på et nyt marked eller lancerer et nyt produkt. Jeg har også fået en bedre forståelse af markedsdynamikker og vigtigheden af at kende konkurrenter, omverdenen og fremtidige markedstendenser. Med disse kompetencer kan jeg bidrage med omfattende viden, erfaring og læring til din virksomhed.

Jeg anvendte programmet Cesim Business Simulation, som tilbyder en realistisk og omfattende platform for forretningssimuleringer. Jeg opfordrer dig til at tage et kig på programmet for at få en bedre forståelse af, hvordan det kan bruges til at forbedre forretningsfærdigheder og beslutningstagning. Læs mere her. Kontakt mig gerne for yderligere information og muligheder for et samarbejde.

Problem formulering

Hvordan markedsføres en forbrugerelektronik virksomhed globalt i et konkurrencepræget marked karakteriseret ved korte produkt livscyklusser og høj grad af innovation, hvor produktudvikling, timing og succesfuld positionering er afgørende.

Formål med opgaven

Formålet med denne del af din portfolio er at præsentere mine kompetencer som ”Marketing Manager”. Det vil sige min evne til at træffe strategiske og taktiske beslutninger for virksomhedens markedsføring samt evaluere og reflektere over resultaterne af disse beslutninger.

Metode og værktøjer

Under vores forløb med marketing simulation har vi anvendt Cesim Business Simulation som et centralt værktøj. Simulationen blev indledt ved, at vi blev opdelt i grupper af tre, hvilket resulterede i 12 fiktive virksomheder, der konkurrerede mod hinanden på markedet. Formålet med simulationen var at sælge mobiltelefoner til andre forhandlere, hvor vi skulle træffe strategiske og taktiske beslutninger om produktudvikling, markedsføring og salg.

Virksomhedsoprettelse og markedsanalyse:
Ved spillets start dannede hver gruppe deres egen virksomhed. Simulationen strakte sig over fem år, hvor hver uge repræsenterede et år. Ved begyndelsen af hvert år modtog vi en markeds outlook, der beskrev forventningerne til det kommende år. Disse markedsudsigter indeholdt vigtige oplysninger om økonomiske tendenser, kundebehov og konkurrenceforhold osv.

Tag et kig i marketing reasearch rapporten her under:
Vi havde mulighed for at lancere vores produkter på to forskellige markeder – det europæiske og det asiatiske. Markederne var yderligere opdelt i fire segmenter, som hver havde specifikke præferencer for pris, leveringstid, produktfunktioner osv. Vi brugte marketing research-rapporter til at forstå, hvad de forskellige segmenter værdsatte mest. På baggrund af disse rapporter besluttede vi, hvilke mobiltelefoner vi ville udvikle, hvilke funktioner de skulle have, og hvordan vi skulle prissætte dem.

Tag et kig i marketing reasearch rapporten her under:

Årlige beslutningsprocesser
Hvert år i simulationen indebar en række beslutningsprocesser, hvor vi skulle overveje følgende aspekter:

  • Produktudvikling
  • Leverandørvalg
  • Emballage
  • Salgsprognoser
  • Prissætning
  • Bæredygtighed
  • Markedsføring

Evaluering og reflektion
Efter afslutningen af hvert år analyserede vi vores resultater grundigt. Vi vurderede salgsdata, markedsandele, aktiekurs og ESG-score for at forstå vores præstation i forhold til konkurrenterne. Denne evaluering hjalp os med at justere vores strategier og træffe informerede beslutninger for det kommende år.

Logbog
Alle vores beslutninger, analyser og refleksioner er detaljeret dokumenteret i vores logbog, som er en integreret del af vores løsning (find logbogen længer nede i teksten). Logbogen indeholder dybdegående analyser og overvejelser fra alle fem år, hvilket giver et omfattende indblik i vores strategiske tænkning og taktiske tilpasninger gennem hele simulationsforløbet.

Ved at gennemgå denne logbog kan du få en dybere forståelse af vores tilgang og de kompetencer, vi har opnået gennem Cesim Business Simulation. Disse færdigheder omfatter markedsanalyse, produktudvikling, strategisk planlægning og evnen til at tilpasse sig dynamiske markedsforhold, hvilket gør os værdifulde for enhver virksomhed, der ønsker at optimere deres markedsstrategier og operationelle beslutninger.

Løsning

Placering ved afslutning

Jeg er med i det team, der hedder Team Green. Ved afslutningen af Cesim Business Simulation blev vinderne fundet baseret på den højeste aktiekurs, også kendt som share price. Vores team, som det fremgår af vores resultater, afsluttede med den højeste aktiekurs på 245,46€. Dette gjorde os til den virksomhed med den højeste markedsværdi.

Derudover opnåede vi også den højeste ESG-score (Environmental, Social, and Governance), hvilket betyder, at vi var den mest bæredygtige virksomhed i simulationen. Vores høje ESG-score har ikke kun forbedret vores bæredygtighedspraksis, men har også styrket vores brandværdi betydeligt.

Økonomi

For at kunne forstå vores resultat tager vi lige et kig på vore økonomi det sidste år.
I det seneste år har vi analyseret vores økonomiske præstation, og her er en opsummering af de vigtigste nøgletal:

Vores bruttofortjeneste ligger på 38,2%, hvilket betyder, at for hver 100 kr. vi omsætter for, har vi en fortjeneste på 38,2 kr. Dette er et solidt resultat, der viser en sund margin på vores salg. Efter at have trukket de faste omkostninger og andre ikke-driftsrelaterede omkostninger fra bruttofortjenesten kan vi se, at vores nettoresultat giver et realistisk billede af vores økonomiske sundhed. Vores sales forecasting error ligger på 66,3. Ideelt set skulle denne være tættere på 0, hvilket ville indikere, at vi præcist forudsiger efterspørgslen og dermed undgår at have for mange eller for få mobiler på lager. Vores aktiekurs er på 245,26 €, hvilket er den højeste blandt alle deltagere i spillet. Dette viser, at markedet vurderer vores virksomhed højt. Dog skal det bemærkes, at aktiekursen alene ikke giver et fuldstændigt billede af virksomhedens værdi, da den også afhænger af markedets dynamik og forventninger.

Samlet set viser vores regnskab for året en stærk økonomisk præstation, men vi har stadig områder, såsom sales forecasting, hvor der er plads til forbedring.

Betydningsfulde beslutninger:

Vi kommer heller ikke uden om at snakke om hvilke processer og beslutninger der har haft størst indflydelse på vores op og nedture.

Kunder og præferencer:
En af de mest vigtige ting der har gjordt at vi er endt i toppen er, at vi har lavet vores mobiler, så de har passet til kunderne og deres behov. Det har vi gjordt ved at følge markedsoutlooket og marketreachets rapporten for hvert år. Det har gjordt, at vi har vundet en stor markedsandel på begge markeder, og på den måde har vi kunne tiltrække og fastholde kunder.

Chancer og risici:
En anden vigtig ting der spiller en rolle, er de chancer og risici vi har taget. Noget af det jeg har lært er, at man ikke må forholde sig passivt på et marked, der er i konstant vækst. I vores første 4 år spillede vi meget passivt, og i starten gik det godt, men jo længer vi kom, jo længer ned røg vi. I år 4 og 5 begyndte vi at tage chancer med nye markeder og nye segmenter. Det viste sig at blive en rigtig gode ting.

Markedsføring-innovation:
Gennem spillet har vi fokuseret på hele tiden at ændre prisen på vores produkter, hver gang vi har forbedret dem. Ud over det har vi sat markedsføringen op, så vores mobiler kunne komme ud til flere kunder. Til sidst har vi brugt penge og tid på at investere i produkt performance og batterilevetid. Dette har givet os mulighed for hvert år at kunne forbedre vores produkter og dermed imødekomme vores kunder.

Kilder:

Logbog Marketing Management Simulation, pdf, 11/05/24, Clara Sørensen, Karoline Hermansen og Wiktoria Aneta

CESIM. (U.å.). What is a Business Simulation? Hentet fra https://www.cesim.com/what-is-a-business-simulation

CESIM. (U.å.). What is a business simulation? Hentet fra https://www.cesim.com/what-is-a-business-simulation

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.